fundacja

CELE

kurs astronawigacji

CELE

Fundacja Kliper powstała by szkolić pasjonatów żeglarstwa morskiego w umiejętnościach niezbędnych do bezpiecznego i kompetentnego prowadzenia małych i dużych jachtów, oraz by propagować wykorzystanie tradycyjnych statków żaglowych jako platform wychowania, edukacji, integracji i reintegracji społecznej.

FILOZOFIA

SPECJALISTYCZNE SZKOLENIA ŻEGLARSKIE

Ułatwiamy dostęp do wiedzy. Profesjonalna edukacja żeglarska to kluczowe pole naszych działań. Żeglarstwo morskie jest dziś powszechnie dostępne. To dobrze! Jednak w związku z tym, że "w pływanie bawią się" prawie wszyscy, coraz trudniej spotkać na jachcie rekreacyjnym czy w klubie żeglarskim  instruktora, który podzieli się realną wiedzą popartą praktycznymi umiejętnościami. Na kursy zapraszamy wszystkich tych, którzy chcą czuć się pewnie prowadząc jacht. Bezpiecznie.

EDUKACJA MORSKA

W dobie cyfryzacji wychowanie i edukacja przez morze nabiera nowego znaczenia.  Pokazuje wartość pracy oraz jej wpływ na grupę i otoczenie. Stwarza bezpieczne warunki do  kształcenia  odpowiedzialności za siebie i swoje decyzje.

Praca na morzu uświadamia wagę zrównoważonego rozwoju, uczy dbałości o zasoby i świadomego podejścia do funkcjonowania w środowisku naturalnym.

Jeśli myślisz o zbudowaniu programu edukacji morskiej
w swojej szkole/szkole swojego dziecka - zapraszamy do współpracy.

WSPÓŁPRACA

GRUPY

Organizujemy szkolenia dedykowane dla grup nieformalnych, klubów żeglarskich i uczelni.

CSR

Firmy, którym bliskie jest morze
i żeglarstwo oferujemy  współpracę przy budowie dedykowanych programów społecznej odpowiedzialności biznesu.

SZKOŁY

Współpracujemy ze szkołami średnimi w zakresie opracowania i wdrożenia programów edukacji morskiej oraz organizacji rejsów dla młodzieży.

edukacja sail training

edukacja sail training