Wypłyń na szerokie wody

CELE

Fundacja Kliper powstała by szkolić pasjonatów żeglarstwa morskiego w umiejętnościach niezbędnych do bezpiecznego i kompetentnego prowadzenia małych i dużych jachtów, oraz by propagować wykorzystanie tradycyjnych statków żaglowych jako platform wychowania, edukacji, integracji i reintegracji społecznej.

SPECJALISTYCZNE SZKOLENIA ŻEGLARSKIE

Ułatwiamy dostęp do wiedzy. Profesjonalna edukacja żeglarska to kluczowe pole naszych działań. Na kursy zapraszamy wszystkich tych, którzy chcą czuć się pewnie prowadząc jacht. Sprawnie i bezpiecznie.

EDUKACJA MORSKA

W dobie cyfryzacji wychowanie i edukacja przez morze nabiera nowego znaczenia. Pokazuje wartość pracy oraz jej wpływ na grupę i otoczenie. Stwarza bezpieczne warunki do kształcenia odpowiedzialności za siebiei swoje decyzje. Praca na morzu uświadamia wagę zrównoważonego rozwoju, uczy dbałości o zasoby
i świadomego podejścia do funkcjonowania
w środowisku naturalnym.

Jeśli myślisz o zbudowaniu programu edukacji morskiejw swojej szkole/szkole swojego dziecka – zapraszamy do współpracy.

MAMY PODOBNE CELE?

Zapraszamy do współpracy

GRUPY

Organizujemy szkolenia dedykowane dla grup nieformalnych, klubów żeglarskich i uczelni.

CSR

Oferujemy współpracę przy budowie dedykowanych programów społecznej odpowiedzialności biznesu, powiązanych
z edukacją morską i żeglarstwem.

SZKOŁY

Współpracujemy ze szkołami średnimi w zakresie opracowania i wdrożenia programów edukacji morskiej oraz organizacji rejsów dla młodzieży.