nawigacja tradycyjna

TERMINY

16-17.09.2017 (sb-nd), WARSZAWA

LATARNIE MORSKIE, MAPY, CYRKLE, LOCJE, KURSY I NAMIARY

To wszystko i wiele więcej zebrane w jeden pakiet, podane w przyjemnej formie. Spotkanie z klasyczną nawigacją, podczas którego poruszone zostaną zagadnienia mające kluczowe znaczenie dla każdego żeglarza, który poważnie myśli o świadomym żeglowaniu.

Dwa dni intensywnej pracy, szkolenia i odkrywania tajników nawigacji. W czasie zajęć zostaniesz solidnie przygotowany teoretycznie. Stojąc przy mapie będziesz mógł bez zająknięcia czytać ją ze zrozumieniem. Oprócz tego będziesz miał szansę nauczyć się wielu praktycznych umiejętności jak określanie pozycji, planowanie trasy, korzystanie z publikacji nautycznych.

Wbrew pozorom dziś, w dobie satelitarnych systemów radionawigacyjnych, znajomość zagadnień z dziedziny nawigacji klasycznej jest równie istotna co kilkadziesiąt, czy kilkaset lat temu. Są to prawdy niezmienne od wieków, których znajomość ma ogromny wpływ na bezpieczeństwo żeglugi.

Po wykonaniu wszystkich zadań, dostaniesz narzędzia, dzięki którym zawsze będziesz mógł odpowiedzieć na dwa, najważniejsze w nawigacji morskiej pytania, które nie uległy zmianie od wieków:

Jaka jest moja aktualna pozycja?

W którym kierunku się udać, aby dotrzeć do celu?

FundacjaKliper

ZAPISZ SIĘ:
info@fundacjakliper.pl

+48 696-736-737

POZOSTAŁE KURSY

INFORMACJE PRAKTYCZNE

Warsztaty trwają 2 dni. W cenę szkolenia wliczone są wszystkie materiały szkoleniowe oraz manual. Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia kursu.

Cena: 500 zł/os. Przewidujemy rabaty dla grup - zapytaj.

SZKOLENIE NA ŻYCZENIE

Zbierz znajomych, przyjedziemy do Twojego miasta, klubu lub zorganizujemy szkolenie w trakcie rejsu.